Vähennä ruokahävikkiä SAGA Leivinpaperilla

SAGA auttaa vähentämään ruokahävikkiä

SAGA Leivinpaperi on oiva apu ruoanlaitossa. SAGA auttaa korostamaan ruoan ulkonäköä, makua ja aromiasekä tarjoaa konkreettisia etuja ja säästöjä. Lisäksi SAGA Leivinpaperi auttaa pienentämään ruokahävikkiä.

65 miljoonaa lusikallista lisää syötävää

Suomalaisperheissä tehdään vuokaruokia vähintään joka toinen viikko. Ilman leivinpaperia lusikallinen ruokaa tarttuu kiinni vuoan reunoihin ja menee hukkaan. Vuodessa perheeltä jää näin syömättä 26 ruokalusikallistaruokaa– Suomen 2.5 miljoonassa kotikeittiössä tämä merkitsee jo 65 miljoonaa lusikallista. Eli 1,3 miljoonaa kiloa hyvää ruokaa päätyy roskiin! Vuoka kannattaa siis aina vuorata SAGA Leivinpaperilla, jolloin ruoka ei tartu vuokaan vaan päätyy lautaselle. Pienillä teoilla on suuri merkitys.

Pakkaa ruoka talteen

Ruokahävikkiä saa pienennettyä myös säilömällä ruoan oikein. SAGA Leivinpaperia voi käyttää esimerkiksi välilehtenä ruokien välissä, jolloin ruoan saa pakastettua yksittäisinä annoksina. Pakastitpa sitten jauhelihapihvejä tai mokkapaloja, leivinpaperin tarttumattoman pinnan ansiosta ruoka tai leivonnaiset eivät tartu kiinni paperiin. Näin voit ottaa sulamaan juuri tarvitsemasi määrän ja eikä ruokaa joudu hukkaan.

Tuorekelmulla varmistat, että ruokien maut ja tuoksut eivät sekoitu keskenään jääkaapissa. Ruoka säilyy pidempään ja päätyy lautaselle biojätteen sijaan. Paperiset SAGA Eväspussit ovat nekin mainio apu, sillä niissä rapea pysyy rapeana ja mehevä mehevänä. Kokeile eväspusseja vaikka juustojen, kuivattujen yrttien ja sienien säilytykseen.

Älä anna ruoan pilaantua!

Raaka-aineiden hygieeninen käsittely on ruoan säilymisen kannalta kaiken A ja O. SAGA-paperit ovat erinomainen apu keittiössä käsitellessäsi helposti pilaantuvia ruoka-aineita kuten lihaa, kalaa ja kanaa. Paperia kannattaa hyödyntää myös silloin, kun käytät voimakasaromisia tai värjääviä tuotteita kuten vaikkapa valkosipulia tai punajuurta. SAGA Leivin- tai Voipaperilla saat suojattua leikkuulaudat ja tasot niin, että raaka-aineet pysyvät erillään toisistaan. Näin estät värin, hajujen ja bakteerien tarttumista astioihin, leikkuulautoihin ja muuhun ruokaan. Samalla pidennät työvälineiden käyttöikää ja helpotat niiden puhtaana pitämistä.

Helppoa ja siistiä ruuanlaittoa

Leivinpaperilla vuoratut astiat on helppo tiskata, kun kiinni palanutta ruokaa ei tarvitse jynssätä irti astioista. Rasvatiivis paperi estää sen, ettei ruoasta irtoava rasva valu vuoan tai uunipellin pohjalle. Paperia käyttämällä pelkkä harjanpyöräytys riittää ja nopealla huuhtelulla saat astiat takaisin paikoilleen tai uuteen käyttöön, eivätkä vuoat jää tiskipöydälle tai altaaseen likoamaan. Samalla vähennät pesuaineen ja vedenkulutusta sekä astioiden pinnan kulumista ja naarmuuntumista.

Kotimaiset SAGA Leivinpaperit ovat kompostoituvia ja biohajoavia. Ne valmistetaan 100% sertifioidusta puuraaka-aineesta.