Tuoteturvallisuus on monen tekijän summa

 
 

Metsä Tissuen pehmopaperituotteet tuovat hygieniaa ja hyvinvointia missä ikinä oletkin, ja yhtiön ruoanlaittopaperit ovat niin kotikokkien kuin ruoanlaiton ammattilaistenkin apuna kaikkialla maailmassa.

Tuoteturvallisuus alkaa raaka-aineista. Tuotteemme valmistetaan ensikuidusta, kierrätyskuidusta tai niiden yhdistelmästä. Ruoanlaittopapereissa ja muissa ruokakontaktiin suunnitelluissa tuotteissa raaka-aineena on ensikuitusellu.

Tuoteturvallisuuden kannalta olennaisessa roolissa on myös tuotteen valmistusprosessi. Johtamisjärjestelmät ja testaus varmistavat turvallisuuden tehtailla. Metsä Tissuen tehtailla on ISO 9001 -laatusertifikaatit sekä ISO 14001 -ympäristösertifikaatit. Valtaosalla tehtaista on myös työturvallisuusjärjestelmä OHSAS 18001, ja kaikilla ruokakontaktiin tarkoitettuja tuotteita (kuten ruoanlaittopaperit, lautasliinat) valmistavilla tehtailla on joko ISO 22000 tai kansainväliseen standardiin elintarviketurvallisuudelle perustuva BRC-sertifikaatti.

Valmistamamme ruoanlaittopaperit on sertifioitu käytettäväksi ruokakontaktissa korkeissa lämpötiloissa.Tehtaidemme laboratorioissa tehdyillä testeillä varmistetaan, että tuotteemme täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset ja ruoanlaittopaperimme toimivat käytössä halutulla tavalla. Esimerkiksi leivontatestien avulla varmistetaan, että taikina irtoaa leivinpaperista halutulla tavalla ja paperi kestää korkean käyttölämpötilan.

Pehmopaperien osalta laboratoriossamme tutkitaan esimerkiksi valmistamiemme wc-papereiden hajoamista, ja testit tehdään jokaiselle valmistuserälle. Lisäksi laboratoriossamme testataan ja tutkitaan myös tuotteiden muita laatuominaisuuksia, kuten paperin paksuutta, pehmeyttä ja imukykyä, joilla on suuri vaikutus lopputuotteen käyttömukavuuteen.

Katso videolta, miten wc-paperin hajoamista käytännössä tutkitaan, videolla on testissä Serlan valkoinen wc-paperi: