Vad kan konsumenterna förvänta sig av mjukpapper?

Vad kan konsumenterna förvänta sig av mjukpapper?

Väldigt enkla saker kan ofta göra livet mycket lättare. I människors vardag kan bekvämlighet och enkelhet i kombination med ansvarsfulla val göra stor skillnad för livskvaliteten. Våra konsumenthygienprodukter är avsedda för hela familjen och alla hushåll. Vi frågade konsumenterna om våra produkter och vad de förväntar sig av det mjukpapper de köper.

  • Kund: ”Jag vill att mitt toalettpapper ska vara miljövänligt och hållbart producerat”.
  • På Metsä Tissue använder vi bara ren nyfiber av hög kvalitet från nordiska skogar som vår huvudråvara. Våra nyfiberbaserade produkter är naturligt rena och hygieniska, och de är tillverkade av fibrer från ansvarsfullt skötta skogar. PEFC- och FSC-certifikaten är ett intyg på hållbart skogsbruk. Vi följer systematiskt upp kvaliteten och säkerheten på våra produkter, och våra nyfiberbaserade produkter är naturligt säkra för t.ex. livsmedel och hygienanvändning. Våra hushållspapper är lämpliga för kortvarig kontakt med livsmedel. Vi transporterar stora leveranser åt gången och undviker onödigt emballage. Vi minimerar användningen av plast, t.ex. genom att använda tunnare förpackningsplast, samtidigt som vi garanterar hygieniska transporter.

  • Kund: ”Jag vill att mitt toalettpapper ska vara mjukt, starkt och behagligt att använda”.
  • Vårt toalettpapper Lambi är ett exempel på en produkt som uppfyller dessa krav. Vi strävar efter de bästa egenskaperna i tillverkningen. Det är egenskaper som uppnås genom noggrant utvalda råvaror och avancerad produktionsteknik. Långa och böjliga nyfibrer flätas samman och ger ett behagligt mjukt och starkt mjukpapper som slutprodukt. När papperet sedan förädlas till toalettpappersrullar präglas det med ett mönster som ger en unik mjukhet. Bästa möjliga slutresultat för mjukhet och styrka uppnås och gör papperet behagligt att använda.

  • Kund: ”Mitt toalettpapper får inte vara för dyrt, men det ska fortfarande vara av hög kvalitet.”
  • För oss på Metsä Tissue är det viktigt att våra produkter är konkurrenskraftiga både pris- och kvalitetsmässigt. Alla konsumenter ska ha råd att köpa dem. Därför har vi arbetat hårt med både vårt urval och vår produktion för att uppnå maximal effektivitet. Men vi kompromissar inte på kvaliteten, så alla våra produkter representerar hög kvalitet inom den användargrupp som de har utvecklats för.

  • Kund: ”Hur kan jag lita på att det mjukpapper jag använder är säkert?”
  • Goda indikatorer på säkerhet är miljömärkningen nordiska Svanen, EU-blomman och symbolen med glas och gaffel. Förpackningen kan också ha en astma- och allergimärkning. Symbolen med glas och gaffel anger att produkten lämpar sig för kortvarig kontakt med livsmedel som t.ex. avtorkning. På Metsä Tissue säkerställer vi att våra produkter är säkra för kontakt med livsmedel redan under utvecklingsfasen. Alla råvaror måste vara godkända för den sortens användning. Miljömärkningen Svanen och EU-blomman samt astma- och allergimärkningen anger att produkten inte innehåller några ämnen som kan vara skadliga för människor eller miljö. Symbolerna på förpackningen visar också att produkten har testats och godkänts för sitt syfte, att bruket som tillverkar den använder bästa tillverkningspraxis och att varje förpackning som köps av konsumenterna innehåller produkter med beständig kvalitet. En produkt som är producerad lokalt av en välkänd och tillförlitlig tillverkare är också ett gott tecken på säkerhet, och det är enkelt att kontakta tillverkaren om det skulle behövas.