Katrin handdukar främjar god handhygien

​​ ​

I god handhygien ingår att tvätta och torka händerna. Katrin handdukar är hygieniska och ett ansvarsfullt val. Produkterna tillverkas enligt strikta kvalitetskrav på ett miljömässigt hållbart sätt. 


God handhygien hindrar spridningen av virus och bakterier. De flesta infektioner sprids genom handkontakt – när vi skakar hand med någon eller tar i dörrhandtag och andra ting. Att hålla en god handhygien innebär med andra ord att du bryr dig om din egen och andras hälsa och välbefinnande.

Katrin befrämjar handhygienen på offentliga toaletter. För att tvätta dina händer grundligt behöver du varmt vatten och tvål, och du måste gnugga händerna i ungefär 20 sekunder. Sedan behöver du torka händerna på högkvalitativa pappershanddukar – forskningen visar att det är det mest hygieniska sättet att torka händerna på offentliga toaletter, och även det sätt som föredras.

Katrin handdukar är ett ansvarsfullt val både hygieniskt och miljömässigt. Den viktigaste råvaran är träfiber, och vi känner alltid till ursprunget för den träfiber vi använder. Vi minimerar miljöpåverkan från våra produkter under hela deras livscykel. Katrin handdukar har nu den nordiska miljömärkningen, även känd som Svanen, och EU:s miljömärkning EU-blomman. Katrin handdukar är också säkra för användning tillsammans med livsmedel. 

Hygien är att bry sig om. Katrin-produkterna är ett enkelt, ekonomiskt och hållbart sätt att säkerställa handhygienen på offentliga toaletter.

Undvik influensa med god handhygien. Ungefär 80 procent av de vanligaste infektionssjukdomarna sprids via händerna. En pappershandduk är det mest hygieniska sättet att torka händerna.Text: Tiia Tylli-Aliranta
Foto: Metsä Tissue