Alla förtjänar en god hygien 


Alla förtjänar en god hygien 

Visste du att det blir 50 % mindre bakterier på dina händer om du torkar dem på en pappershandduk efter du har tvättat dem*? Att använda pappershanddukar är en del av den handhygien som bl.a. WHO har föreskrivit. Vi kan erbjuda papperslösningar som hjälper dig att följa denna enkla rutin på ett hygieniskt, hållbart och effektivt sätt. 

Övergången till en mer hållbar framtid sker inte bara av en slump. Vi arbetar för den, och vi kan hjälpa dig att göra det också. Vår mission är att maximera hygienen på offentliga platser som toaletter och arbetsplatser, samt att bidra till att hålla en god hygien även hemma, och att göra detta med hållbar utveckling som en prioritet.  

Hur förbättrar man hygienen på offentliga toaletter?

Hygien är viktigt överallt, och dålig hygien kan få katastrofala följder. Den allmänna trenden mot bättre handhygien har ökat dramatiskt, och desinfektion, tvål och pappershanddukar ses som mer väsentligt än någonsin för vår dagliga trygghet. I en värld efter pandemin blir god hygien allt viktigare. Om vi ska kunna fortsätta vår globala livsstil måste vi ta hygienen på allvar. 

För att få en bättre uppfattning om våra slutanvändares beteende genomförde ett externt marknadsundersökningsföretag nyligen en studie i sju länder med 3 001 svarande på vårt uppdrag. 

Resultaten av studien var nedslående! Varför?
  • I Europa tvättar endast 77 % händerna efter toalettbesök! Så det finns fortfarande en hel del att göra för att få människor att tvätta händerna efter att de varit på toaletten – och efter andra vardagliga sysslor.
  • 75 % föredrar att torka händerna på en pappershandduk.
Av dem som tvättade sina händer
  • använde 87 % tvålen på toaletten
  • använde 83 % varmt vatten.
Med tanke på att 80 % av alla infektioner sprids via händerna har vi fortfarande en lång väg att gå enbart för att maximera hygienen på offentliga toaletter.

Tre enkla sätt att förbättra hygienen hemma, på offentliga platser och på arbetet

1. Tvätta händerna

Det är viktigt att få bort kontamineringen av bakterier och virus både hemma och borta. En uppmaning som är enkel att följa är att alltid tvätta händerna, använda tvål och torka händerna noggrant med pappershandduk när du lämnar eller återkommer till bostaden. 

2. Använd papper

Studier har visat att virus och bakterier kan spridas med luften. Att använda papper i stället för varmluftstorkar på offentliga toaletter bidrar till att begränsa spridningen av bakterier. Att torka händerna med engångshanddukar är det minst sannolika sättet att sprida virus enligt European Tissue Symposium. 

3. Skydda andra

När du befinner dig utanför hemmet är ett gott råd för att skydda andra människor att hålla avstånd och att hosta eller snyta sig i en pappershandduk som kan slängas direkt efter användningen. Det är därför som det är bra att alltid ha med sig litet papper för att täcka munnen eller skydda sig mot direkt kontakt med ytor som många tar på. 

Katrin är ett av de mest välkända varumärkena för professionella mjukvaruprodukter i Europa. För att kunna hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt är vi alltid lyhörda för användarens behov och utvecklingstrenderna i världen. Hygienens värld är under förändring. Vi måste också förändras, och vi inbjuder dig att förändras med oss – vi kan göra det tillsammans.


Källor: 
*: European tissue symposium/University of Westminster London 2010
* WHO 2016