​​ 

Toimitusjohtajan tervehdys

​​ ​

Hyvä asiakkaamme,

Elämme poikkeuksellisia aikoja koronaviruspandemian levittyä kaikkialle maailmaan. Hygieniaan alettiin kiinnittää enenevässä määrin huomiota, mikä heijastui suoraan myös Metsä Tissuen liiketoimintaan. Pehmopaperien, erityisesti wc- ja käsipyyhkeiden, kysyntä kasvoi maaliskuussa hyvin nopeasti.  

Koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi asetettujen liikkumisrajoitusten myötä kysyntä on painottunut kuluttajatuotteisiin sekä pehmo- että tiivispapereissa ihmisten viettäessä paljon aikaa kotioloissa. Myös käsipyyhkeiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Kertakäyttöinen ja korkealaatuinen käsipyyhe onkin hygieeninen tapa kuivata kädet. Mekaaninen hankaus paperipyyhkeellä poistaa bakteerit ja virukset tehokkaasti käsistä.

Toimitusmäärät asiakkaillemme kasvoivat maaliskuussa koronatilanteesta johtuen merkittävästi, mutta toistaiseksi tämä erityistilanne ei ole vaikuttanut tuotanto- ja toimituskykyymme merkittävästi. Asiakkaamme ovat olleet myös hyvin ymmärtäväisiä sen suhteen, ettemme ole voineet toimittaa kaikkia tuotteita, vaan olemme toimittaneet korvaavia tuotteita toimittamatta jääneiden tilalle. Teemme toimintamme jatkuvuuden suunnittelua päivittäin, jotta pystymme toimittamaan tuotteita asiakkaillemme luotettavasti myös jatkossa. Jatkuvuussuunnittelussa päällimmäisenä asiana on henkilöstömme turvallisuus sekä tuotteiden tuoteturvallisuus ja laatu. Valitettavasti joudumme jatkamaan tuotevalikoimamme supistamista myös tulevaisuudessa tehtaidemme toimituskyvyn varmistamiseksi. 

Esa Kaikkonen
Poikkeuksellinen tilanne on asettanut haasteita myös raaka-ainehuollolle. Hyvälaatuisen kierrätyskuidun 
saatavuudessa on haasteita nyt ja ainakin lähitulevaisuudessa, koska paperia ei kulu toimistoissa eikä kouluissa ja uutiset luetaan pitkälti sähköisten kanavien kautta. Metsä Tissuen tuotteissa käytetään sekä ensikuitua, kierrätyskuitua että näiden sekoitusta. Viime vuosina käyttämästämme kuidusta jo noin puolet on ollut ensikuitua, josta suurin osa tulee emoyhtiömme Metsä Groupin omilta tehtailta. Keskitymme jatkossa yhä enemmän ensikuituun pohjautuviin tuotteisiin. Meillä on vahva taloudellinen asema ja vahva tausta osana Metsä Groupia, mikä takaa sen, että  kuitu- ja raaka-ainehuoltomme on turvattu myös haastavassa markkinatilanteessa. 

Teemme parhaamme oman henkilöstömme, alihankkijoidemme ja toimittajiemme kanssa varmistaaksemme liiketoimintamme jatkuvuuden suunnitellusti. Teemme kaikkemme, jotta näiden poikkeuksellisten olojen negatiiviset vaikutukset jäävät asiakkaillemme mahdollisimman vähäisiksi. Pidämme Teidät ajan tasalla myös jatkossa. 

Hyvää kevättä ja ennen kaikkea terveyttä toivottaen,

Esa Kaikkonen
Toimitusjohtaja, Metsä Tissue