Hyvä hygienia kuuluu kaikille 


Hyvä hygienia kuuluu kaikille 

Tiesitkö, että käsissäsi on 50 prosenttia vähemmän bakteereja, jos kuivaat ne paperipyyhkeellä pesun jälkeen? Myös Maailman terveysjärjestö (WHO) neuvoo käyttämään paperisia käsipyyhkeitä osana hyvää käsihygieniaa. Me Metsä Tissuella tarjoamme ratkaisuja, jotka antavat mahdollisuuden tehdä tämän yksinkertaisen asian hygieenisesti, vastuullisesti ja tehokkaasti.

Askeleita kohti kestävämpää tulevaisuutta ei oteta vain sattumalta. Me teemme sen eteen töitä ja haluamme auttaa teitä tekemään samoin. Missiomme on maksimoida hygienia julkisissa tiloissa, kuten WC-tiloissa ja työpaikoilla, ja auttaa hyvän hygienian ylläpidossa myös kotona - vastuullisuus huomioiden.

Kuinka parantaa hygieniaa julkisissa WC-tiloissa? 

Hygienia on tärkeää kaikkialla, ja huonon hygienian seuraukset voivat olla katastrofaalisia. Julkinen mielipide on kallistunut vahvasti paremman käsihygienian kannalle ja käsidesin, saippuan sekä paperipyyhkeiden käytön merkitys myös päivittäiselle turvallisuudellemme on selvempää kuin koskaan aikaisemmin. Pandemian jälkeisessä maailmassa hyvän hygienian merkitys korostuu entisestään. Voidaksemme jatkaa globaalia elämäntyyliämme meidän on otettava hygienia vakavasti. 

Teetämme säännöllisesti tutkimuksen yleisistä wc-tiloista ymmärtääksemme loppukäyttäjien käyttäytymistä. Viimeisin tutkimus tehtiin tammikuussa 2021, ja mukana oli seitsemän 
maata ja 3 501 vastaajaa eri ikäryhmistä. Tutkimuksen toteutti ulkopuolinen markkinatutkimusyhtiö. 

Kyselyn tulokset kertovat, että pandemiavuosi on vaikuttanut käsihygieniaan. 71 prosenttia vastaajista uskoo, että vaikutus käsihygieniaan on pysyvä.

  • 96 prosenttia yleisten wc-tilojen käyttäjistä pesee kätensä joko aina tai lähes aina. Tämä tarkoittaa, että 4 % ei vieläkään pese käsiään käytyään yleisessä wc:ssä. Hygieniakäytännöissä on siis yhä parantamisen varaa.Vastaajista 61 prosenttia kuivaa kätensä mieluiten paperipyyhkeillä. 
  • Kätensä pesevistä vastaajista:
    • 90 prosenttia käyttää WC:ssä käydessään saippuaa 
    • 88 prosenttia käyttää lämmintä vettä
Kun otamme huomioon, että 80 prosenttia kaikista tartunnoista leviää käsien kautta, hygienian parantamisessa julkisissa WC-tiloissa on vielä runsaasti tehtävää.

Voimme parantaa hygieniaa kotona, julkisissa tiloissa ja työpaikoilla kolmen hyvin  yksinkertaisen ohjeen avulla: 

1. Pese kädet

On tärkeää poistaa bakteerien ja virusten aiheuttamat epäpuhtaudet sekä kotona että sen ulkopuolella. Yksi helposti noudatettava ohje on käsien peseminen, saippuan käyttö ja käsien kunnollinen kuivaus paperipyyhkeillä aina, kun lähdet tai saavut työpaikalle tai kotiin.

2. Käytä paperia

Tutkimukset ovat osoittaneet, että virukset ja bakteerit voivat levitä myös ilmateitse. Paperipyyhkeiden käyttö ilmakuivaimien sijaan julkisissa WC-tiloissa auttaa estämään bakteerien leviämistä. Käsien kuivaaminen kertakäyttöisillä pyyhkeillä on Euroopan pehmopaperituottajien järjestön mukaan turvallisin tapa torjua viruksia 

Paperinen käsipyyhe on THL:n virallisen käsienpesuohjeen mukainen kuivaustapa. Käyttämällä paperipyyhettä myös hanan sulkemiseen ja oven avaamiseen vältetään myös kosketuspintojen tarpeetonta käsittelyä.

3. Suojele muita

Kun käyt kodin ulkopuolella, on suositeltavaa pitää välimatkaa toisiin ihmisiin. Jos sinun täytyy yksiä tai aivastaa, tee se paperipyyhkeeseen, jonka voit heittää roskiin heti sen jälkeen, suojellaksesi muita. Tämän vuoksi on hyvä idea kantaa aina mukana muutamaa palaa paperia, joilla voit peittää suusi tai koskettaa usein kosketeltuja pintoja. 


Katrin on yksi Euroopan tunnetuimpia ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja pehmopaperibrändejä.  Auttaaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla kiinnitämme jatkuvasti huomiota käyttäjien tarpeisiin ja maailman tapahtumiin. Hygienian maailma on muutoksen keskellä. Meidänkin on muututtava, ja pyydämme teitä muuttumaan kanssamme – yhdessä voimme onnistua.


Lähteet: 
* European tissue symposium/University of Westminster London 2010
* WHO 2016  
* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2020