Unohda muovikelmu – yksi paperi käy keittiössä kaikkeen

 
 

Ruoan säilytykseen, valmistamiseen ja pakkaamiseen käytetään usein muovikelmua. Muovikelmun voit kuitenkin korvata ympäristöystävällisellä leivinpaperilla tai vaikkapa SAGA Eväspusseilla.

Sertifioidusta puusta valmistetut SAGA paperit ovat täysin biohajoavia ja kompostoituvia, joten käytön jälkeen voit kierrättää ne biojätteeseen tai polttaa. Ympäristö kiittää.

Lue lisää

Pakkaaminen

Pakkaa eväät SAGA Eväspusseihin ja ne kulkevat siististi matkassa mukana. Pussin märkäluja paperi takaa, että pussi kestää hieman kostuneenakin, mutta samalla paperi läpäisee ilmaa juuri sen verran, että rapeat herkut säilyvät rapeina. Eväspussiin voit pakata niin lämpimät kuin kylmätkin voileivät, patongit, pasteijat, croissantit ja vaikkapa wrapit. Leivät voit myös kääräistä voi- tai leivinpaperiin.

SAGA Eväspussissa säilytät myös kuivatut hedelmät, yrtit ja sienet sekä talviomenat ja erilaiset snacksit, kuten popcornin. Paperikääre ja eväspussi sopivat myös juustojen lyhyeen säilytykseen jääkaapissa.

Lue lisää

Käärintä

Values guide Metsä Group's operations

Käytä SAGA paperia, kun marinoit tai paistat kalaa tai lihaa. Esimerkiksi graavikala tekeytyy mainiosti paperikääreessä. Paperiin kääriminen suojaa lihaa ja kalaa kuivumiselta paistettaessa. Anna lihan levätä paperikääreessään vielä hetki paistamisen jälkeen, jotta maut tasaantuvat ja nesteet voivat imeytyä takaisin lihaan.

Paistien ja murekkeiden ohella paperin avulla voit valmistaa myös yrttivoit. Kääri voimassa tangoksi paperin sisään ja säilytä se siististi kääreessä jääkaapissa.

Lue lisää

Lihan nuijiminen

Values guide Metsä Group's operations

Laita liha- tai kalafilee taitetun leivinpaperin väliin ennen nuijimista. Paperi suojaa sekä työtasoa että lihanuijaa ja pitää näin työtasot ja -välineet puhtaampana. Voit myös kääntää leikkeen näppärästi paperin avulla, mikä puolestaan myös lisää ruoan hygieenisyyttä, kun leikkeeseen ei tarvitse koskea paljain käsin.

Jos nuijit lihan tai kalan oikein ohueksi leikkeeksi, paperi estää myös leikkeen repeytymistä, kun liha ei tartu lihanuijaan kiinni.

Samaa paperia voit myös käyttää fileen rullaukseen tai välilehtenä pakastuksessa, jos valmistat useampia leikkeitä etukäteen. Voit myös siirtää leikkeen papereineen suoraan pannulle. Näin voit kypsentää leikkeen ilman ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Käyttö välilehtenä

Values guide Metsä Group's operations
Käytä SAGA Leivinpaperia ruoan esivalmistukseen ja pakastamiseen. SAGAn avulla käsittelet, säilytät ja pakastat ohuet leikkeleet, pekoniviipaleet, liha- ja kalacarpacciot ja jopa kastikkeet yksittäisinä annospaloina. Näin voit ottaa ruokaa sulamaan juuri tarvitsemasi määrän ja eikä ruokaa joudu hukkaan.

Lue lisää