jouluikkuna

Jouluaskartelu-tarvikkeet löytyvät keittiön kaapeista

Näin teet kolmiulotteisen joulutähden

Valmistaudu jouluun askartelemalla

Askartelu on mukavaa valmistautumista jouluun ja sopivaa puuhaa myös lasten kanssa. Tärkeimmät tarvikkeet löytyvät jo valmiiksi kotoa: persoonallisen joulukalenterin ja upean joulutähden askartelet eväspusseista ja kauniit paketit sekä koristeet voi- tai pergamiinipaperista. Tänä jouluna itse tehdyt ikkunakoristeet kiinnitetään kätevällä perunaliima-kikalla.

Joulutunnelma syntyy tuoksuista, musiikista, koristeista ja tietenkin ruoka- sekä lahjavalmisteluista. Kodin voi tänä jouluna koristella yhdessä lasten kanssa askarrelluilla joulukoristeilla, joiden tekeminen onnistuu jopa perheen junioreilta pienellä avustuksella.

– Jouluisiin askarteluihin tarvitaan SAGA Eväspusseja sekä Voipaperia ja Pergamiinia. Leivinpaperin käyttöä en suosittele, koska siihen ei tartu liima eikä teippi. Pusseista syntyvät joulukalenteri sekä joulutähti ja papereista niin kauniit ikkunakoristeet kuin persoonalliset paketitkin. Jouluaskartelussa vain mielikuvitus on rajana, kertoo SAGAn markkinointijohtaja Jenni Kujala.

 

Katso sAGA-TUOTTEIDEN TUOTETIEDOT

SAGAn neljä jouluaskarteluideaa

joulutähdet  
 

1.  Tee itse yllätyksiä täynnä oleva joulukalenteri

Tarvikkeet: 24 SAGA Eväspussia, kauniisti kuivunut oksa, vahvaa narua (esim. hamppunaru on kaunis), pyykkipoikia, jouluisia tarroja, kiiltokuvia tai muita koristeita. Kalenterin täytteeksi suklaata, piparkakkuja, tarroja, joulukoristeita, pieniä koruja tai muita kivoja yllätyksiä.

  1. Koristele eväspussit jouluisiksi ja numeroi.
  2. Ripusta kuivunut oksa naruilla kattoon roikkumaan tai laita se pystyyn tukevaan, hiekalla täytettyyn astiaan.
  3. Piilota jokaiseen pussiin yllätys.
  4. Kiinnitä pussit pyykkipojilla oksalle.

Vinkki! Voit laittaa esille koko kalenterin tai yhden viikon kerrallaan.

joulukalenteri 

 

 2. Askartele upea joulutähti helpommin kuin uskotkaan

Tarvikkeet: 6–8 SAGA Eväspussia, kynä, viivoitin, liimaa ja sakset. Tähden ripustamista varten silkki- tai villanauhaa tai ompelulankaa.

  1. Ota SAGA Eväspussi ja levitä liimaa pussin alareunaan sekä pussin keskellä olevan sauman kohdalle koko pussin matkalle. Paina toinen pussi ensimmäisen päälle ja toista liimaus. Laita jälleen uusi pussi toisen päälle ja liimaa näin kaikki pussit yhteen.
  2. Piirrä pussinipun yläreunaan kolmio viivoitinta apuna käyttäen: piirrä viivat pussin pitkän sivun puolivälistä keskelle pussin avointa yläosaa niin, että viivat muodostavat terävän kolmion (kolmio tulee sille reunalle nippua, jota ei ole liimattu alhaalta yhteen). Leikkaa kulmat pois.
  3. Avaa pussiviuhka tähdeksi ja kiinnitä viuhkan päät liimalla. Jos käytät paksua lankaa, tee rei’ittimellä siisti reikä yhteen sakaraan tai kiinnitä lanka nitojalla. Ompelulangan saat pujotettua tähden läpi huomaamattomasti ompeluneulalla.
  4. Ripusta näyttävä joulutähti koristamaan esimerkiksi keittiön ikkunaa.

Katso työvaihekuvat

joulutähti 

 

3. Kääri joululahjat voipaperiin tai pergamiiniin

Kääräise lahjat SAGA Voipaperiin tai Pergamiiniin. Koristele paketit esimerkiksi erilaisilla leimasimilla, tarroilla, nauhoilla ja kiiltokuvilla. 

joulupaketit 

 

4. Loihdi talvista tunnelmaa ikkunaan

  1. Inspiroidu lumisesta metsästä! Hahmottele lyijykynällä haluamasi kuvioita voi- tai pergamiinipaperiin ja leikkaa ne saksilla irti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuvioleikkuria.
  2. Kiinnitä koristeet ”perunaliimalla”, joka syntyy näin: Keitä peruna ja kuori se. Hiero jäähtyneellä perunalla paperista leikkaamaasi kuviota. Koriste tarttuu tämän jälkeen napakasti ikkunaan. Vältyt teippaamiselta eikä jälkikäteen tarvitse murehtia hankalasti irrotettavia teipin jälkiä ikkunassa. Perunajäljet on helppo pestä ikkunasta pois.

jouluikkuna 

Askartelut toteutti: Mira Ekonen
Valokuvat: Marjo Koivumäki