Lambi juhla-kuosi

Lambi juhlii
100-vuotiasta Suomea

 
 

Lambi-tuotteisiin uusi Juhla-kuosi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Suomalaisen Metsä Tissuen pehmopaperimerkki Lambi jatkaa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi yhteistyötään Finlaysonin kanssa. Tänä vuonna Lambi Nordic Design talous- ja wc-papereissa koreilee Finlaysonin Juhla-kuosi, jonka on suunnitellut Sami Vulli, ja jonka teknisestä toteutuksesta on vastannut Osmi Koskinen.

– Koska olemme suomalainen yritys, joka valmistaa tuotteensa täällä suomalaisesta puusta, on meille kunnia-asia olla yksi Suomi 100 -juhlavuoden yhteistyökumppaneista. Halusimme ehdottomasti tuoda markkinoille kotimaatamme juhlistavan erikoispakkauksen. Lambin papereihin suunniteltu painatus on peräisin Suomen itsenäistymisen ajoilta. Se juontaa juurensa Finlaysonin 1910-luvulla suunnittelemaan ja aikanaan käytössä olleeseen sairaalapeittoon, joka henkii kansallisromantiikkaa ja jugendia, kertoo Lambin Brand Manager Hanna Jokitöyrä.

Lambi haluaa Suomi 100 -erikoispakkauksella kunnioittaa suomalaista muotoilua ja tukea ajatusta, että kotimainen design on kaikkien saatavilla.

– Juhla-kuvio on harmaan sävyinen. Kuluttajat ovat pitäneet harmaasta todella paljon, ja se miellyttää useimpien suomalaisten sisustussilmää. Nyt jokainen voi hankkia arjen designia kotiinsa pikkurahalla, jatkaa Jokitöyrä.

Lambi aloitti vuoden 2016 alussa yhteistyön eri pohjoismaisten design-yritysten kanssa ja ensimmäiseksi kumppaniksi valittiin Finlayson. Viime vuonna Finlaysonin klassikko, vuodelta 1958 peräisin oleva Coronna-kuosi painettiin Lambin pehmopapereihin. Coronna-kuvioidut paperit ovat olleet erittäin suosittuja Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tämän vuoden Suomi 100 -yhteistyökuosi Juhla korvaa Coronna-kuosin, ja sitä myydään vain Suomessa.

Katso video, jossa Finlaysonin suunnittelijat kertovat Juhla-kuosin synnystä!