Serla-design suomi100

Serla juhlii
100-vuotiasta
Suomea

Serla juhlistaa satavuotiasta itsenäistä Suomea opiskelijoiden suunnittelemilla juhlakuoseilla

Uusissa Serla Design -talouspapereissa nähdään Aalto-yliopiston PatternLab-kurssin opiskelijoiden suunnittelema Vuodenajat-kuvioperhe, jonka teemana on Suomen seuraavat sata vuotta. Kuluttajat saivat äänestää suosikkinsa eri kuvioperheiden joukosta. Uudet design-paperit tulevat kauppoihin toukokuussa 2017.

Uusien talouspaperien kuvioperhe on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta. Talouspapereiden kuudessa luontoelementissä nähdään muun muassa kallioita, rannikkoa, saaria ja lunta. Kuviosuunnittelu on yhteistyö Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun PatternLab-kurssin opiskelijoiden kanssa. Serlan ja PatternLabin yhteistyö kuvioiden suunnittelussa toteutetaan tänä vuonna toista kertaa. Vuodenajat-kuvioperheen suunnittelijoina toimivat PatternLab-opiskelijat Pilvi Waitinen, Jessica Bucci, Jiayi Ma ja Taija Lammi.

– Annoimme talouspaperien suunnittelussa PatternLabille teemaksi Suomen seuraavat sata vuotta. Syntyi viisi upeaa ja erilaista kuvioperhettä, joita kaikkia yhdistää meille suomalaisille tärkeä luonto. Näistä viidestä vaihtoehdosta suomalaiset kuluttajat saivat sitten äänestää suosikkinsa, kertoo Serlan Brand Manager Hanna Hirvonen.

Monelle meistä suomalaisuuden yksi kivijalka on luonnon arvostus. Luonnossa liikkuessa on mahdollisuus hiljentyä, rentoutua ja saada kokemuksia kaikille aisteille. Luonnon läheisyys näkyy myös skandinaavisen modernin designin muotokielessä ja värivalinnoissa. Tämä on huomattu myös ulkomailla: suomalainen design-osaaminen on kansainvälisesti nousussa.

– Pohjoismainen estetiikka on juuri nyt suosittua muun muassa Pohjois-Amerikassa. Suomalainen design ja sen perintö oli yksi niistä syistä, joiden takia tulin alun perin Suomeen opiskelemaan, kertoo PatternLabin yhdysvaltalainen suunnittelija Jessica Bucci.

PatternLab on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kurssi, joka on vuodesta 1999 hionut opiskelijoista pinta- ja tekstiilisuunnittelun ammattilaisia. Projektin kautta opiskelijat ovat suunnitelleet kuoseja yrityksille ympäri maailmaa.

– Tällaiset projektit ovat todella hyödyllisiä ja tärkeitä. Opiskelijalle on valtava merkitys sillä, että hän huomaa täällä tehtyjen ja opittujen asioiden päätyvän oikeasti kaupan hyllylle asti, kertoo PatternLab-kurssista vastaava professori Maarit Salolainen.

Uudet Serla Design -talouspaperit tulevat kauppoihin toukokuussa 2017. Ne ovat osa satavuotiaan itsenäisen Suomen juhlavuoden ohjelmaa.

Katso video, jossa opiskelijat kertovat talouspaperisuunnittelusta.