Aterioita sadoille senioreille
– Metsä Tissuen tuotteet Palvelukeskus Helsingin päivittäisessä käytössä

 
 

SAGA Vuokapaperi sujahtaa näppärästi vuokaan. Paperin päälle asetetaan ripeässä tahdissa kalapalat, jotka saavat vielä pinnalleen maukkaan kuorrutteen – eikä aikaakaan, kun herkullisesti tuoksuvat ateriat ovat valmiita nautittavaksi.

Palvelukeskus Helsinki tuottaa Kustaankartanossa ravitsemuspalveluita helsinkiläisille ikäihmisille ja kaupungin työntekijöille. Kustaankartanon monipuolisessa palvelukeskuksessa on noin 560 asukasta, joille heille valmistetaan päivittäiset ateriat. Lisäksi keittiö valmistaa Cook & Chill -menetelmällä arkipäivisin noin 700 lounasannosta Malmin, Laakson ja Auroran sairaaloiden henkilöstöravintoloihin.
Metsä Tissuen tuotteet ovat jatkuvassa käytössä: Palvelukeskuksen keittiössä käytetään SAGA Vuokapaperia ja keittiöstä sekä saniteetti- ja taukotiloista löytyvät Katrin-paperit ja -annostelijat.

Tulevaisuuden juttu

arjanummela.PNGMeille tärkeitä asioita ovat ekologisuus, ruoan terveellisyys, kustannustehokkuus ja kotimaisuus. Huomasinkin nopeasti, että SAGAn ruoanlaittopaperit vastaavat kaikkiin näihin kriteereihin. Ruokahävikki pienenee, kun ruoka ei enää pala vuoan reunoihin kiinni. Samalla astiahuolto helpottuu huomattavasti, ja energian, veden ja pesuaineen kulutus laskee. Tätä kautta ruoanlaittopaperi vähentää sekä vesistöjen että ympäristön kuormitusta. Ja kun vuoat vuorataan paperilla, ei niitä tarvitse voidella rasvasuihkeella. Paperi on kompostoituvaa ja tuote kotimaisesta raaka-aineesta Suomessa tehty”, toteaa palveluesimies Arja Nummela Palvelukeskus Helsingin Monipalvelut-yksiköstä.

”Itse uskon, että kartonki- ja paperituotteet taipuvat tulevaisuudessa vaikka mihin ja korvaavat monessa paikassa alumiinin ja muovin. Kun asiaa miettii, niin onhan tämä ihan selvästi tulevaisuuden juttu.”

Entistäkin parempaa kaalilaatikkoa

”Meillä SAGA Vuokapaperia käytetään tosi monipuolisesti laatikkoruokiin, paistoksiin ja kappaletuotteisiin. Ja jännä kyllä, esimerkiksi kaalilaatikosta tulee jopa parempaa ja mehukkaampaa silloin, kun vuoassa on käytetty paperia. Ruokakemia on mielenkiintoinen juttu”, Nummela toteaa.
”Me teemme ruokaa kotiruoka-idealla eli itse alusta saakka valmistaen. Apuna tässä on tuotekehityksen suunnittelema reseptiikka, joka perustuu valtakunnallisiin ikäihmisten ravitsemussuosituksiin. Reseptiikastakin nousee jo ruoanlaittopaperi esille”, Nummela kertoo.

”Itse olen vankkumaton ruoanlaittopaperin kannattaja ja vuoraan kotonakin vuoat leivinpaperilla. Ihan ehdoton suosikki SAGA Leivinpaperi on silloin, kun grillaan juustoa tai kalaa: grilli pysyy siistinä ja ruoka kypsyy kauniisti putoilematta ritilöiden väliin.”