Siistejä säästöjä SAGA Vuokapaperilla ammattikeittiöissä

Siistejä säästöjä ammattikeittiössä

SAGA Vuokapaperilla voidaan vähentää ruokahävikkiä merkittävästi ammattikeittiössä. Samalla helpotetaan tiskaamista ja vähennetään veden, sähkön ja pesuaineiden kulutusta. Tämä tarkoittaa isoissa keskuskeittiöissä parhaimmillaan tuhansien eurojen säästöjä.

Paperilla ruokahävikki kuriin

GN-vuokaan jää yllättävän paljon ruokaa, kun ruoka palaa kiinni vuoan reunoihin. Kun vuoraat vuoan SAGA Vuokapaperilla kaikki ruoka saadaan vuoasta talteen. Ruokahävikki pienenee, kun ruoka päätyy lautaselle eikä vuoan reunoilta roskiin. Ruokalajista riippuen SAGA Vuokapaperin ansiosta kustakin vuoasta saadaan 0,5-1,5 ruoka-annosta enemmän.

Suoraan tiskistä käyttöön

Astiahuolto helpottuu eikä ole niin aikasidonnaista, kun ruoka ei pala taikuivu vuokiin kiinni. Rasvatiiviin SAGA Vuokapaperin avulla rasva jää paperin päälle helpottaen astioiden tiskaamista.

Ilman paperia astioita pitää pahimmassa tapauksessa käyttää raepesukoneessa useita kertoja ennen kuin ne ovat riittävän puhtaita. Paperilla vuorattujen vuokien pesuun riittää kevyt pesuohjelma kuten tunneli- tai vesipesu. Kun vuokia ei tarvitse pestä useita kertoja, vähentyy myös tiskikoneiden aiheuttama meteli keittiössä huomattavasti.

Nopea tiski helpottaa myös kokkien työtä, sillä vuokia on käytössä vain rajallinen määrä. Kaikkien työaikaa säästyy, kunlikaiseksi jääneitä vuokia ei palaudu takaisin tiskiin. Lisäksi GN-vuoat säästyvät kulumiselta, kun niistä ei tarvitse jynssätä palanutta ruokaa irti.

Vuokapaperi on nopea, helppo ja siisti ratkaisu

SAGA Vuokapaperin asettaminen vuokaan käy käden käänteessä. Laitoskeittiötestissä 100 vuoan valmisteluun meni vain noin 12 minuuttia, mikä ei olennaisesti eroa esim. vuokasprayn käytön viemästä ajasta. Paperin kanssa on myös kätevämpää käsitellä useampaa vuokaa kerralla. Ja vuokapaperi pysyy nätisti paikoillaan, kun vuoan pohjaan sivelee vettä.

Vuokapaperin käytöstä on myös muita etuja. Perinteisesti laitoskeittiössä käytetystä vuokaspraystä syntyy öljyn hajua, jolloin moni haluaakin käyttää hengityssuojaimia vuokia valmistellessa. Vuokapaperi tuo fiksun vaihtoehdo myös tähän: paperi on tuoksuton ja eikä aiheuta pahaa hajua sisäilmaan. Eikä paperi sottaa myöskään lattiaa toisin kuin spray, josta päätyy öljyä helposti myös lattialle lisäten työvaiheita, kun lattiat joudutaan pesemään.

Kauniisti kestävää

SAGA Vuokapaperi toimii hyvin myös ruoan esillepanossa. Paperia mahdollisesti kummasteleville ruokailijoille kannattaa kertoa vuokapaperin käytöstä ja sen tuomista eduista mm. ruokahävikin vähentämisessä. Näin saa hyvän tilaisuuden kertoa myös oman keittiön kestävän kehityksen periaatteista ja niiden käytännön toteutumisesta jokapäiväisessä toiminnassa.

Ympäristö kiittää

Paperi ei säästä vain aikaa ja rahaa vaan myös luontoa. Tiskissä säästyy energiaa, kun astioita ei tarvitse käyttää koneessa monta kertaa. Helpotettu tiskaus tarkoittaa samalla, että puhdasta vettä ja pesuainetta säästyy. SAGA Vuokapaperi on myös täysin kompostoituvaa, joten käytön jälkeen sen voi heittää biojätteisiin.