Toimintamme Suomessa

Toimintamme Suomessa

Suomessa Metsä Tissuella on tuotantoa Mäntässä, yhtiön pääkonttori Espoossa ja myyntikonttori Tampereella.

Read more about us in English

​​ ​

Brändit

Lambi, Serla, Katrin ja SAGA

Mäntän tehtaalla valmistamme Serla-, Lambi- ja Katrin-tuotteita, asiakkaidemme omia tuotemerkkejä sekä ruoanlaittopaperia SAGA -tuotteisiin.

Kuluttajatuotteemme on suunniteltu koko perheelle ja jokaiseen talouteen. Lambin ja Serlan tuoteperheistä löydät kattavan valikoiman wc- ja talouspapereita sekä käsipyyhkeitä eri tarpeisiin.

Katrin tuotevalikoimaan kuuluvat käsipyyhkeet, wc-paperit, kasvopyyhkeet, lautasliinat ja teollisuuspyyhkeet sekä annostelijat, saippuat ja lisävarusteet suurtalouksille ja ammattilaiskäyttöön.

SAGA -valikoimaan kuuluvat monikäyttöiset ruoanlaitto- ja leivinpaperit, eväspussit ja muut tuotteet, joiden avulla ruoanlaitto ja leivonta on helppoa ja innostavaa niin suurissa ammattikeittiöissä ja leipomoissa kuin kotonakin.

tutustu brändien omiin sivuihin

Töihin meille

Metsä Tissue on osa Metsä Groupia

Metsä Group rekrytoi jatkuvasti eri alojen asiantuntijoita. Konserni tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia urakehitykseen ja työkiertoon. Metsä Tissue työllistää tuotannon, kunnossapidon jajalostustekniikoiden ammattilaisia sekä myynnin, markkinoinnin, logistiikan, talouden, hankinnan, henkilöstöhallinnon, viestinnän ja tietotekniikan asiantuntijoita.

Lue lisää Metsä Tissuesta työnantajana.

Sertifikaatit

 • Laatujärjestelmä ISO 9001
 • Ympäristöjärjestelmä ISO 14001
 • Elintarviketurvallisuusjärjestelmä ISO 22000
 • Energianhallintajärjestelmä ISO 50001
 • Puun alkuperäketjun hallintajärjestelmä PEFC™
 • Puun alkuperäketjun hallintajärjestelmä FSC®
 • Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä ISO 45001

Tehtaallamme on myös EU:n ympäristömerkki (tunnettu myös nimellä EU-kukka) kaikille suurkuluttajille suunnattujen pehmopaperituotteiden raakapapereille. Merkki myönnettiin myös tuotteille, jotka on valmistettu täysin kierrätyskuidusta.

Lisäksi Mäntässä valmistetuilla tuotteillamme on joutsenmerkki, joka viestii sitoutumisestamme ympäristöystävälliseen toimintaan.

Mäntän tehdas

Gustaf Adolf Serlachius perusti Mäntän tehtaan vuonna 1868. Tehdas valmisti alunperin puuhioketta, mutta yritys käynnisti wc-paperin valmistuksen vuonna 1908 ja tiivispaperin valmistuksen 1924.

Mäntän tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, 11 jalostuslinjaa ja yksi tiivispaperikone. Tehtaalla on myös siistauslaitos tuotannossa käytettävälle keräyspaperille. Mäntän tehdas oli Suomessa ensimmäinen, joka alkoi käyttämään uusiokuitua pehmopaperin valmistuksessa.

Mäntässä valmistetaan wc- ja talouspaperia, käsipyyhkeitä, nenäliinoja, teollisuuspyyhkeitä sekä ruoanlaittopapereita. Mäntässä työskentelee n. 400 työntekijää tuotannon, kunnossapidon, logistiikan, tuote- ja prosessikehityksen, liiketoiminnan sekä hallinnon tehtävissä.

Toimimme vastuullisesti

Mäntän tehdas on aktiivisesti mukana paikallisyhteisöjen arjessa ja toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisten viranomaisten, koulujen, median, liike-elämän ja järjestöjen kanssa. Tehdas on merkittävä työllistäjä, joka toiminnassaan edistää aktiivisesti työhyvinvointia. Toiminnassa pyritään myös jatkuvaan ympäristösuorituskyvyn parantamiseen.

Mäntän tehtaan ja Mänttä-Vilppulan kaupungin jätevedet puhdistetaan yhteispuhdistuksena Mäntän Puhdistamo Oy:n biologisella jätevedenpuhdistamolla. Tämän ansiosta Vilppulan ja Kolhon jätevedenpuhdistamot on voitu sulkea, joten vesistöjen kuormitus on pienentynyt ja yhteispuhdistus on myös taloudellisempaa.

Tiesitkö, että…

 • yhdestä keskikokoisesta puusta voidaan valmistaa yli 1000 rullaa wc-paperia.
 • suomalainen käyttää vuosittain kotona keskimäärin 60rullaa vessapaperia.
 • Mäntän tehtaalla valmistuu vuorokaudessa noin 290tonnia pehmopaperia, mikä vastaa kolmea miljoonaa rullaa wc-paperia.
 • päivittäin Mäntän tehtaalta lähtee kauppoihin noin 30 rekallista pehmopaperituotteita.
 • Mäntän tehtaalla työskentelee jopa 6. sukupolven ’tehtaalaisia’. Tehdas on tuonut elannon usealle työntekijälle, perheelle ja suvulle jo 150 vuoden ajan. Kotimainen pehmopaperi on valinta suomalaisen työn ja hyvinvoinnin puolesta.
 • Mäntän tehtaan tuotteisiin käytetään kotimaista, suomalaisella työllä tehtyä sellua. Tunnemme käyttämämme puun alkuperän 100-prosenttisesti.

Keskimääräinen pehmopaperin kulutus vuodessa per henkilö

kg

Maa
Ruotsi 19.5
Suomi 17.3
Saksa 17.8
Slovakia 10.3
Puola 12.5
Keskimääräinen kulutus Euroopassa 12.5
Keskimääräinen kulutus Yhdysvalloissa 25.5

Yhteystiedot

Metsä Tissue Mäntän tehdas

Tehtaankatu 16, FI-35800 Mänttä
PL 300, 35801 FI-Mänttä
Tel: +358 10 464 7999
Email: etunimi.sukunimi[at]metsagroup.com

Metsä Tissue pääkonttori

Revontulenpuisto 2, FI-02100 Espoo
PL 25, FI-02020 Metsä
Tel :+358 10 4616
Email: etunimi.sukunimi[at]metsagroup.com

Metsä Tissue Tampereen myyntikonttori

Hallituskatu 1, FI-33200 Tampere
PL 215, FI-33101 Tampere
Tel: +358 10 464 7999
Email: etunimi.sukunimi[at]metsagroup.com