Gustaf Adolf Serlachius perusti Mäntän tehtaan vuonna 1868. Tehdas valmisti alunperin puuhioketta, mutta yritys käynnisti wc-paperin valmistuksen vuonna 1908 ja tiivispaperin valmistuksen 1924.
Mäntän tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, 11 jalostuslinjaa ja yksi tiivispaperikone. Tehtaalla on myös siistauslaitos tuotannossa käytettävälle keräyspaperille. Mäntän tehdas oli Suomessa ensimmäinen, joka alkoi käyttämään uusiokuitua pehmopaperin valmistuksessa.
Mäntässä valmistetaan wc- ja talouspaperia, käsipyyhkeitä, nenäliinoja, teollisuuspyyhkeitä sekä ruoanlaittopapereita. Mäntässä työskentelee n. 400 työntekijää tuotannon, kunnossapidon, logistiikan, tuote- ja prosessikehityksen, liiketoiminnan sekä hallinnon tehtävissä.
Toimimme vastuullisesti
Mäntän tehdas on aktiivisesti mukana paikallisyhteisöjen arjessa ja toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisten viranomaisten, koulujen, median, liike-elämän ja järjestöjen kanssa. Tehdas on merkittävä työllistäjä, joka toiminnassaan edistää aktiivisesti työhyvinvointia. Toiminnassa pyritään myös jatkuvaan ympäristösuorituskyvyn parantamiseen.
Mäntän tehtaan ja Mänttä-Vilppulan kaupungin jätevedet puhdistetaan yhteispuhdistuksena Mäntän Puhdistamo Oy:n biologisella jätevedenpuhdistamolla. Tämän ansiosta Vilppulan ja Kolhon jätevedenpuhdistamot on voitu sulkea, joten vesistöjen kuormitus on pienentynyt ja yhteispuhdistus on myös taloudellisempaa.
Tiesitkö, että…
- yhdestä keskikokoisesta puusta voidaan valmistaa yli 1000 rullaa wc-paperia.
- suomalainen käyttää vuosittain kotona keskimäärin 60rullaa vessapaperia.
- Mäntän tehtaalla valmistuu vuorokaudessa noin 290tonnia pehmopaperia, mikä vastaa kolmea miljoonaa rullaa wc-paperia.
- päivittäin Mäntän tehtaalta lähtee kauppoihin noin 30 rekallista pehmopaperituotteita.
- Mäntän tehtaalla työskentelee jopa 6. sukupolven ’tehtaalaisia’. Tehdas on tuonut elannon usealle työntekijälle, perheelle ja suvulle jo 150 vuoden ajan. Kotimainen pehmopaperi on valinta suomalaisen työn ja hyvinvoinnin puolesta.
- Mäntän tehtaan tuotteisiin käytetään kotimaista, suomalaisella työllä tehtyä sellua. Tunnemme käyttämämme puun alkuperän 100-prosenttisesti.